Från och med idag ska nästan alla livsmedel ha en ny näringsdeklaration, enligt Livsmedelsverket. Detta kan du lära dig om din mat med hjälp av den nya märkningen.
För första gången någonsin har det uppdagats en mer omfattande studie som visar kopplingen mellan sockrad kost och allvarlig hjärtsjukdom.
Ny studie visar varför te med honung kan hjälpa vid förkylning men ha motsatt effekt vid bakterieinfektion.
Det har länge varit etablerat att tungan kan känna fyra smaker; sött, surt, salt och beskt. Det är sällan en ny smak läggs till listan men för sju år sedan fick umami en plats. Nu vill forskare lägga till ännu en smak, den som driver pasta-suget.
Idag marknadsförs bars– och frukostgranola som ett hälsosamt och naturligt livsmedel, vilket bidrar till att produkterna får änglalika rekommendationer. Tyvärr är det långt från sanningen, enligt experter.
Light-läsk är inget vidare bantningsknep visar ny studie. De som drack lågkalori läsk ökade tre gånger mer i midjemått än de som inte drack läsk. Plus: vi tipsar om andra sätt att dra ner på sockret.