Förespråkarna höjer det till skyarna och kallar det för ”naturens eget antibiotikum”, medan motståndarna är skeptiska och menar att det saknas belägg. Men trots att åsikterna om kolloidalt silver och dess positiva hälsoeffekter går isär, fortsätter konsumtionen att öka.
Pollensäsongen är nära och många gravida undrar om allergimediciner går bra att använda under graviditeten. Barnmorska Åsa Holstein-Litzén svarar.
Två rigorösa studier visar att en ny läkemedelskandidat ger snabb smärtlindring till kvinnor med endometrios.
En liten pilotstudie av det 100-år gamla läkemedlet suramin visar mätbara, om än tillfälliga, förbättringar av autismsymptom efter bara en dos. Forskare bakom studien hoppas större och längre studier ska leda till att suramin, eller liknande och bättre läkemedel ska godkännas för behandling av barn med autismspektrumtillstånd.
Statistik från Stockholms läns landsting tyder på att män och kvinnor får olika psoriasisbehandling. Men det är inte nödvändigtvis diskriminering som ligger bakom skillnaden enligt läkare bakom analysen.
Forskare i USA har återskapat det kvinnliga reproduktiva organet i miniatyr. Modellen kan användas för att testa nya läkemedel och kommer revolutionera framtida forskning på sjukdomar som cancer och endometrios enligt forskare bakom tekniken.
En omfattande studie av svenska forskare på inkontinens visar dåliga resultat för alla behandlingar utom en. Det kan ses som en ekonomisk förlust men framförallt påverkar det äldre patienters livskvalitet, menar forskare bakom studien.
En ny omfattande studie visar att de senaste blodsockersänkande medicinerna förebygger hjärtsjukdom och minskar dödsfall bland diabetiker. Men den europeiska läkemedelsmyndigheten utreder just nu möjliga biverkningar.
För en av tre patienter med bipolär sjukdom är litium en mirakelmedicin. Men inget test har kunnat identifiera i förväg vem som kommer få hjälp. Förrän nu. Allt som behövs är fem celler.
Forskare i Lund är på väg mot kliniska studier på ett läkemedel som kan bota havandeskapsförgiftning. En sjukdom som skördar tusentals liv varje år.
Den europeiska läkemedelsmyndigheten överväger att strama åt begränsningar av epilepsiläkemedel som kan ge missbildningar hos foster efter att flera länder varnat att många gravida kvinnor använder läkemedlet.
En studie på tvillingar i Danmark visar att värk i nedre ländryggen kan öka dödsrisk, oavsett orsak.
Svenska och ryska forskare samarbetar för att bromsa åldrande i en studie på möss. Nytt anti-aging läkemedel är redan påväg.
Den 13e februari uppmärksammas epilepsi i och med Världsepilepsidagen. Ordförande för Svenska epilepsiförbundet Börje Vestlund beskriver de utmaningar vi står inför för en förbättrad epilepsivård i framtiden.
I en studie på möss vid Sahlgrenska akademin visar sig en ny behandlingsstrategi ge snabbare återhämtning efter stroke. Forskarna bakom studien beskriver nästa steg för att ta behandlingen vidare till människor.
I dagsläget finns det läkemedel mot alkoholberoende men som inte fungerar för alla. Forskare från Göteborgs universitet vill därför se om ett läkemedel mot typ-2 diabetes kan sänka alkoholintaget.
I tre stora studier publicerade i New England Journal of Medicine visar kanadensiska forskare att ett nytt läkemedel kan förebygga attacker av multipel skleros men även bromsa utvecklingen av symtom. Överläkare Fredrik Piehl kommenterar resultaten.
Norska forskare beskriver en avskalad behandling för patienter med socialt ångestsyndrom som ger 85 procent effekt.
Som ett sätt att motverka resistens mot medicin har Läkemedelsverket beslutat att ta bort läkemedel mot svampinfektion från den receptfria hyllan.
Receptfria homeopatiska medel som säljs i USA måste nu inkludera en strikt märkning.