Enligt jordbruksverkets summering har svenskarnas köttförbrukning 2017 minskat mer än något år sedan 1990. När vi väljer kött, väljer vi mer svenskt kött.
Ett omfattande arbete pågår nu via Livsmedelsverket för att spåra och stoppa det misstänkt ruttna kött som importerats till Sverige från skandalomsusade köttanläggningar i Brasilien.
Trots ett växande intresse för vegetarisk mat både ur miljö- och hälsoperspektiv äter vi allt mer kött och ägg i Sverige visar färsk statistik från Jordbruksverket. Världsnaturfonden ser alarmerande på de nya siffrorna.
I över 50 år har det varit accepterad inom sjukvården att en enda infektion med köttparasiten toxoplasma ger livslångt skydd. Nu ifrågasätter forskare teorin och sätter skräck i gravida kvinnor.
Trots att USAs nya president inte verkar helt införstådd är det många runtom i världen som har öppnat sina ögon för klimatförändring och är beredda att dra sitt strå till stacken genom att förändra sina matvanor. Nu visar forskare i Köpenhamn att en miljövänlig kost kan komma med andra, oväntade fördelar.
En studie på äldre kvinnor tyder på att mycket protein från kött kan dubblera risken för hjärtsvikt.
Då ett flertal misstag har skett vad gäller märkning av svenskt kött, ska nu ett förtroende återupprättas med hjälp av en ny metod. Genom att mäta isotoper i djurens vatten, kan köttets ursprung lokaliseras, ända ner till den enskilda gården, skriver DN.
I mitten av 1800-talet fick flickor normalt sin första mens vid 17 års ålder. Idag har genomsnittet sjunkit till närmare 13. Varför når tjejer puberteten tidigare idag och är det något vi behöver oroa oss för?
Vi ger dig en serie artiklar på temat kostrådgivning där vi gräver ner oss i vad du kan äta och bör undvika under graviditeten.