FNs klimatpanel har gett ut en rapport som beskriver konsekvenserna, inom bara några decennium, av en global temperaturökning. För att bromsa temperaturökningen, även inom ramen för Parisavtalet, krävs nu omfattande förändringar i samhället "utan motstycke".
Perovskit, en mineral som upptäcktes på 1800-talet i Uralbergen, har potential att kunna revolutionera solcellsindustrin. Det menar forskare i USA som har använt mineralen för att konvertera vanliga fönster till solceller.
1992 publicerade världskända forskare en "varning till mänskligheten" med hänsyn till mänskligt beteende som förstör vår miljö. Nu kommer en "andra varning" undertecknad 15 000 forskare.
Forskning på en genförändrad planta med enastående motståndskraft mot torka har lett till en billig och enkel metod för att öka överlevnad av grödor i torra klimat.
Det nya bilskattesystemet som regeringen föreslår innebär en morot eller piska beroende på hur miljövänlig bil du väljer att köpa de kommande åren.
Havsisen på Norra ishavet har nu nått den lägsta nivån någonsin sedan mätningar började. Något som påverkar både människor och djur. Enligt WWF krävs kraftfullt agerande för att de förödande konsekvenserna inte skall bli vår vardag.
Svenska forskare förklarar det komplexa händelseförlopp som gör att varmare temperaturer kan ge en sjufaldig ökning i kvicksilver bland fiskar som lever i Östersjön.
Med en enkel åtgärd kan metangasutsläpp från boskapsdjur minska med 70 procent. Det motsvarar Indiens koldioxidutsläpp i 36 år.
I en avhandling från Uppsala universitet visar forskare i psykologi vilken personlighetstyp som tenderar att misstro det uppenbara problemet.
Världsnaturfonden WWF lanserar en dokumentärserie i poddformat "Under ytan." De fem avsnitten inkluderar fakta och historier om människor och arter världen över.
Klimatförändring och människors påverkan på världens hav har lett till en dramatisk förstöring av korallrev. Läs om tre kreativa och galna idéer för att rädda havets naturliga konstverk.
En ny fransk lag sätter stopp för engångstallrikar, -glas och –bestick gjorda i plast. Innan 2020 ska de ersättas med miljövänliga material som kan komposteras hemma. Men lagändringen får mothugg.
Det har inte gjorts mycket forskning på de tunna moln som svävar på fem kilometers höjd. Men faktum är att de har en kylande effekt på klimatet, enligt forskare från Stockholms universitet och University of Miami.
Forskare i Israel har manipulerat bakterier till att rena luften från koldioxid och bilda de sockerarter de behöver för att växa och överleva.