Forskare i USA har återskapat det kvinnliga reproduktiva organet i miniatyr. Modellen kan användas för att testa nya läkemedel och kommer revolutionera framtida forskning på sjukdomar som cancer och endometrios enligt forskare bakom tekniken.
Ett litet och billigt mikroskop som kopplas till mobiltelefonen kan användas för att ställa diagnos på allt ifrån cancer till tuberkulos och ebola.
En svensk snusinnovation riktar sig mot miljoner rökare världen över som vill sluta röka men som inte kan vänja sig vid snus.
Ett två år långt samarbete mellan forskare vid Uppsala universitet och Karolinska institutet har framställt en karta över de genetiska skillnaderna inom Sveriges befolkning och är nu redo att användas av forskare och sjukvårdspersonal.
Forskare vid Uppsala universitet har låtit en algoritm studera hjärntumörer och föreslå både orsaken till cancern och möjligheter för behandling.
För många patienter med kronisk sjukdom eller pågående behandling innebar blodprov en stor olägenhet med upprepade resor till sjukhuset. Nu har forskare vid KTH hittat lösningen.
Pyttesmå robotar kan styras igenom kroppen till en tumör där de släpper ut cancerläkemedel.
En yta av fett är den nya patenterade metoden som ska göra att läkemedel snabbt och effektivt når ut i blodet.
Forskare vid Uppsala universitet har utvecklat ett pappersfilter som kan rena vatten från världens farligaste virus.
Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan har utvecklat en teknik för att upptäcka hudcancer snabbt, effektivt och säkert.
Varje år drabbas över en halv miljard barn av öroninflammation. Svenska forskare har tagit fram ett nytt enkelt redskap som kan diagnostisera öroninflammation och skickar resultaten direkt till din mobil.
En 3D printer som skriver ut hud. En brustablett som tar bort fotsvamp. NyTeknik 33-listan utnämner varje år Sveriges mest lovande, unga teknikföretag .
Ligger du i sängen och surfar på mobilen innan du ska sova? Blått ljus från skärmen kan ge dig sömnbesvär. Här är tekniken som förändrar allt.