Ungefär var tredje till varannan person insjuknar i cancer runtom i världen. En siffra som förväntas öka i takt med att vi blir fler och äldre. Men trots alla hundratals miljarder kronor som lagts ner på forskning och behandling, har vi fortfarande inte botat cancer än. Vår medicinska redaktör och tillika före detta cancerforskaren Dudi Warsito berättar varför.
Förespråkarna höjer det till skyarna och kallar det för ”naturens eget antibiotikum”, medan motståndarna är skeptiska och menar att det saknas belägg. Men trots att åsikterna om kolloidalt silver och dess positiva hälsoeffekter går isär, fortsätter konsumtionen att öka.
Stockholmspriset i kriminologi gavs detta år till forskaren Richard Tremblay som visar att det går att förebygga manlig våldsamhet.
Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan donerar 25 miljarder kronor under tio år till forskning.
Light-läsk är inget vidare bantningsknep visar ny studie. De som drack lågkalori läsk ökade tre gånger mer i midjemått än de som inte drack läsk. Plus: vi tipsar om andra sätt att dra ner på sockret.
Alla har vi någon gång berörts av musik. Vare sig det är en pampig pianokonsert eller en poplåt vi hör på radion i bilen. Men vad händer egentligen i hjärnan när vi hör musik vi tycker om? Och vilken roll har musik spelat genom människans evolution?