Produkter som hudlotion, tandkräm och rengöringsprodukter med små plastpartiklar förbjuds från om några månader för att minska påverkan av mikroplaster på liv i våra hav.
Via en grossist har ägg kontaminerade med bekämpningsmedlet fipronil kommit in i Sverige från Nederländerna. Men hur många ägg måste man äta för att hälsan skall påverkas av insektsgiftet? Det har det tyska institutet för riskbedömning utrett i en preliminär studie.
Den Ekologiska Skuldens Dag inträffar rekordtidigt i år, den 2a augusti. Dagen markerar den tid på året vi har förbrukat de naturresurser som jorden kan producera på ett år. Från och med idag fram till årsskiftet lever vi därför på naturtillgångar som vi, så att säga, lånar av kommande generationer.
Forskare har samlat resultaten från tusentals vetenskapliga artiklar om havens nedskräpning på en världskarta.
Studien uppskattar att utan den nya trängselavgiften i Stockholms innerstad skulle småbarn ha lidit 45 procent mer av astmaattacker.
Varför envisas fåglar med att äta livsfarlig plast som flyter omkring i våra hav? Forskare i Kalifornien har undersökt vad som gör plast så lockande för havsfåglar.
Den mest omfattande granskningen av kemikalieutsläpp från e-cigaretter jämfört med vanliga cigg visar en drastisk skillnad.
Klimatförändring och människors påverkan på världens hav har lett till en dramatisk förstöring av korallrev. Läs om tre kreativa och galna idéer för att rädda havets naturliga konstverk.
En ny fransk lag sätter stopp för engångstallrikar, -glas och –bestick gjorda i plast. Innan 2020 ska de ersättas med miljövänliga material som kan komposteras hemma. Men lagändringen får mothugg.
Sitter du ofta fast i trafikstockning? Detta bör du tänka på om du vill undvika farliga avgaser.
77 specialister på geokemi och atmosfären sätter stopp för teorin att flygplan besprutar jordens befolkning med farliga kemikalier för att hjärntvätta oss.
Idag, den 8e augusti, är det Den ekologiska skuldens dag. Vi har nu använt lika mycket naturresurser som jorden kan producera på ett år. Resten av året lever vi på naturtillgångar som vi lånar av kommande generationer.
Läkemedelsverket har granskat solskyddsprodukter på den svenska marknaden med fokus på korrekt märkning, innehåll och effekt. Men fortfarande får miljöfrågor en försumbar plats i diskussionen. David Gunnarsson från Naturskyddsföreningen förklarar hur du som konsument kan göra bra miljöval när du handlar solkräm.