Mutationer i vår arvsmassa som orsakar cancer har ansetts uppstå av två anledningar, miljöfaktorer och ärftlighet. Men nu kommer bevis för att hela två tredjedelar av cancermutationer uppstår av slumpen.
Oddsen att du blir tillsammans med någon som är lik dig är höga, det hävdar en ny studie som granskat tiotusentals gifta par.
Hur många barn du kommer få och i vilken ålder kanske inte är helt upp till dig. En omfattande studie av forskare från hela världen visar nu att dina gener kan påverka när och hur många barn just du kommer få.
Ett två år långt samarbete mellan forskare vid Uppsala universitet och Karolinska institutet har framställt en karta över de genetiska skillnaderna inom Sveriges befolkning och är nu redo att användas av forskare och sjukvårdspersonal.
I april föddes en pojke med tre genetiska föräldrar. Han är det första barnet som föds med den nya tekniken som införlivat DNA från två kvinnor och en man, det rapporterade New Scientist i tisdags.
Latinamerikaner drabbas oftare av diabetes och inflammatoriska sjukdomar men lever längre än andra etniciteter. Hur kan det komma sig?
Två typer av vaccin mot Zika har testats i möss och ger komplett skydd. Forskare vill fortsätta med tester i människor så snart som möjligt.
Forskare i Lund har för första gången lyckats omvandla hudceller till röda blodkroppar.
Ny forskning identifierar en genförändring hos labradorer som ökar risken för fetma.
Forskare i Australien har upptäckt att bröstceller förändras och får två cellkärnor under amningsperioden som hjälper att maximera mjölkproduktion.