Det Stora Barriärrevet i Australien har sammanlagt drabbats av massblekning 4 gånger sedan 1998 där förra årets korallblekning var den mest allvarliga och dödade sammanlagt 22 procent av alla koraller.
Så länge blekningen pågår finns det finns det en risk att korallerna dör i ännu större utsträckningar än förra året.
– Att ny korallblekning sker så nära inpå är ett tydligt tecken på att klimatförändringarna är på väg att förstöra våra hav. Korallreven ger mat och jobb till miljontals människor och skyddar stora områden mot stora stormvågor genom att fungera som vågbrytare. Vad händer med alla dessa människor om stora delar av korallerna dör? Säger Inger Näslund, expert marint och fiske på Världsnaturfonden WWF i ett pressmeddelande.
Forskare har sen tidigare varnat för att årlig massblekning av Stora Barriärrevets koraller kan komma att ske kring 2050 om världens minskning av koldioxidutsläpp inte minskar i tillräckligt snabb takt.
Nya siffror visar att dessa årliga blekningar kan komma 30 år tidigare.
– Om reven dör längs tätbefolkade kuster och omkring öar där människor är beroende av reven för mat och inkomst, kan det leda till humanitär och ekonomisk kris. Världen måste agera nu för att få ner koldioxidutsläppen och ställa om från fossilt bränsle för att reven ska få chans att återhämta sig – det här löser sig inte av sig självt, säger Inger Näslund i pressmeddelandet.
Se WWF:s video här: